Ediția 2024
 • Ediția a 14-a, 4 - 7 iulie 2024
  Ploiești, Urlați, Ploiești
  ConSonanțe
  peisaje cu cvartet de coarde, voce și claviaturi

  Muzică pentru cvartet de coarde continuând călătoria ediției trecute, muzică pentru pian și piane acordate la sfert de ton, muzică pentru voce; cu popasuri despărțite temporal de un secol, iar geografic de un ocean.

  Muzicieni binecunoscuți ai scenei bucureștene și internaționale cu un program inedit în care compozitori și comnpozitoare sunt prezenți/ prezente deopotrivă cu lucrări instrumentale și vocale: de la Juan Crisóstomo Arriaga și Fanny Hensel, cu două salturi de câte un secol, la Ferruccio Busoni și Charles Ives, apoi la Dana Cristina Probst și Adina Dumitrescu.
  Interpreți: soprana Laura Tătulescu, Cvartetul Țintea - Mircea Lazăr, vioara I, Olga Berar, vioara a II-a, Tamara Dica, violă, Eugen-Bogdan Popa, violoncel, Anamaria Biaciu-Popa și Otto Probst, pian.

  ConSonanțe - contopiri ale sunetelor, microapropieri de frecvențe, întâlniri stilistice. Misterul instrumentului cu 16 corzi, misterul vocii umane dar și intrarea în misterul microintervalelor odată cu primul sfert al secolului XX. ...continuare