Interpreti
  • INTERPREȚI


    Ansamblul cameral Remember Enescu #4

    Duo-ul pianistic Răducanu / Dumitrescu s-a format în anul 2005 și numără peste 150 de recitaluri pe scenele din București și din 52 de orașe din țară și din străinătate (Belgia, Germania, Franța, Spania, Japonia, Ucraina, Ungaria, Italia). Anul 2010 a îmbogățit activitatea concertistică cu două turnee de promovare a muzicii lui George Enescu - "Turneul Secuiesc" și "Enescu și contemporanii - Moldova, Bucovina si Republica Moldova", extinse apoi în 2011 în județul Hunedoara, iar în anul 2012 și în Belgia. Duo-ul este distins cu premii la concursurile: "Trio-ul anului 2009" - Arcuș (alături de soprana Cristina Radu), "Festivalul Muzicii Maghiare" - București, "Pietro Argento, Lorenzo Perosi" - Italia, "Pro Piano" - București.
    mai mult

    Diana Antonescu #8

    Diana Antonescu s-a născut la Buzău în anul 1981 și a urmat cursurile actualului Liceu de Artă "Margareta Sterian" din orașul natal. Ân anul 2004 a absolvit secția de Pedagogie Muzicală a UNMB, iar în anul 2006 secția de vioară a Facultății de Interpretare. Studiile doctorale le-a încheiat în anul 2014 sub îndrumarea Prof. Valentina Sandu. În prezent este profesoară de vioară la Școala gimnazială de Arte Nr. 5 și redactor în cadrul Mediatecii UNMB. Activitatea pedagogică, încununată cu premii ale elevilor săi la concursuri și olimpiade, este completată de aparițiile concertistice în diferite ansambluri camerale.
    mai mult

    Carolina Iulia Astanei #5, #6, #7, #8, #10

    Stabilită în Austria la începutul anilor '90, mezzosoprana Carolina Iulia Astanei este succsesiv membră a corurilor ORF, Schönberg Chor și a corului Operei din Graz, în acesta din urmă fiind activă și ca solistă. Numele ei apare în distribuțiile unor importante producții de operă contemporană (Ligeti, Henze, Nono, Berio), precum și în programele concertelor de muzică sacră.
    mai mult

    Gary Barnett #6

    Gary Barnett a concertat în Statele Unite, Europa, Asia de Sud-Est, America de Sud, și recent în București în cadrul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi, ediția 2014. Barnett deține un doctorat în muzicologie la University of California, Riverside, precum și un doctorat în interpretare pianistică de la University of Kansas. A ținut cursuri și recitaluri în toată lumea, de exemplu la Royal Academy of Music din Londra, Academia de Arte Nanyang in Singapore, și Conservatorul Național de Muzică in Quito, Ecuador. Barnett este prefosor în prezent la University of California, Riverside.
    mai mult

    Antonela Bârnat #11

    Cu o vastă experiență muzicală și artistică, cântând alături de artiști consacrați ai momentului, Antonela Bârnat este o mezzosoprană de talie internațională. De-a lungul timpului, ea a cântat atât în lucrări vocal-simfonice pe scena Studioului de Concerte „Mihail Jora”, cât și la Ateneul Român, sau în diferite roluri pe scena Operei Naționale București. Discipol al sopranei Georgeta Stoleriu la Universitatea Națională de Muzică București, pe care a absolvit-o în 2004, mezzosoprana are în repertoriu o paletă vastă de lucrări vocal-simfonice și o activitate bogată în recitaluri de lied universal și muzică românească. Ea este invitată frecvent în festivaluri de muzică contemporană. În egală măsură, de la debutul pe scena Operei Naționale București, Antonela Bârnat a desfășurat o consecventă activitate în genul muzical liric, incluzând titluri importante din repertoriul clasic și romantic, dar și opere contemporane românești.
    mai mult

    Olga Berar #13

    Născută în anul 1985, Olga Berar a absolvit Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București. Și-a continuat studiile muzicale la Univesitatea Națională de Muzică București, apoi și-a obținut diploma de MA în 2010 la CIT Cork School of Music sub îndrumarea lui Adrian Petcu. A studiat muzică de cameră cu Constantin Zanidache și Greg Ellis și a participat la cursuri de masterclass susținute de Tasmin Little, Michi Gaigg și Gertrud Rudhart. Activitatea sa profesională include colaborări cu World Youth Orchestra, Cork Symphony Orchestra, Sommer Oper Bamberg European Orchestra, Neue Internationale Philharmonie, Münchner Philharmoniker, Wexford Opera. Din 2020 este membră a ansamblului Sonomania. Olga Berar este co-fondator al micro-festivalului „se8tembr10“ - muzică văzută / teatru nevăzut și a laboratorului interdisciplinar „Citit În”.
    mai mult

    Anamaria Biaciu-Popa #13

    Născută la Oradea, Anamaria Biaciu-Popa a obținut diploma de Masterat din cadrul UNMB la clasa profesoarei Veronica Gaspar. A participat la cursuri de măiestrie în centre importante din Luxemburg, Italia, Austria și Germania, sub îndrumarea profesorilor Raluca Wagenhäuser, Wolfgang Wagenhäuser, Dana Protopopescu, Sergey Maltsev. Din anul 2011 este profesoară de pian principal la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București. Este o prezență activă în viața de concert atât ca solistă, cât și ca parteneră de muzică de cameră alături de Maria Indricău, cu care formează duo-ul pianistic „Les Enharmoniques”, dar și de soțul său, violoncelistul Eugen-Bogdan Popa, împreună cu care susține recitaluri tematice și realizează înregistrări și emisiuni de televiziune. Interpretează fragmente muzicale în filmul „Efectul Genovese” al regizorului Jon Gostin, producție TVR 2013. Pasionată și de latura științifică a muzicii, publică studii în volumele colective „Studii de Muzicologie”.
    mai mult

    Ana Bondue #4

    Ana Bondue are o activitate polivalentă, îngemănând creația artistică și interpretarea. Este absolventă a UNMB, unde a studiat compoziția și pianul. A realizat un doctorat în compoziție, precum și un master în cercetare muzicologică la Sorbona Paris IV (2007) . Stabilită din anul 2004 în Franța, pe lângă activitatea componistică, este activă și ca profesoară de pian și acompaniatoare, perfecționându-se totodată în cadrul unui master de interpretare - clavecin, bas continuu și muzică veche. Creația sa cuprinde lucrări vocale, corale, instrumentale și orchestrale, precum și trei opere de cameră. Lucrările ei au fost și sunt interpretate în România, Franța, Italia, Germania, Austria, Cehia, Chile. A înregistrat alături de violoncelistă Laura Buruiană integrala sonatelor pentru violoncel și pian de J. S. Bach.
    mai mult

    Zi Wan Breidler #6

    Născută în anul 1987 la Wuhan, în China, Zi Wan Breidler a început studiul flautului în țara natală la vârsta de 10 ani. Stabilită la Viena din anul 2001, ea i-a avut aici ca profesori Chia-Ling Renner Liao și Wolfgang Renner și a participat la cursurile de măiestrie ale profesorilor Barbara Gisler-Hase, Walter Auer, Renate Greiss, Wally Hase, Felix Renggli, Günter Rumpel și Herbert Weissberg. Ca studentă a Universității de muzică și artă dramatică din Viena, Zi Wan Breidler s-a specializat în interpretarea muzicii contemporane.
    mai mult

    Andreea Butnaru #9

    Andreea Butnaru a studiat pianul de mică, perfecționându-se la Conservatorul din București, apoi la Universitatea de Arte din Berlin. Dublu licențiată și doctor în muzică, Andreea Butnaru este lector al Universității Naționale de Muzică București (UNMB). Combinațiile dintre instrumente și dintre arte sunt pentru ea la fel de fascinante precum exploatarea unor noi zone geografice. Tot ceea ce experimentează ea - carte, fiolm, călătorie, faptă de viață - ajunge la un moment dat să se oglindească în subiectele pe care le alege, atât pentru repertoriul ei solo, cât și pentru ansamblul Musica Viva. Printre momentele de care este mândră se numără prezențele în Festivalul Internațional de la Kyoto, premiul câștigat la Concursul "Emmanuel Durlet" în Belgia, precum și primirea titlului de Artist de Onoare al României în anul 2005.
    mai mult

    Cvartetul vocal "Cavadin" #6

    Cvartetul vocal "Cavadin" este alcătuit din membri ai Corului Național de Cameră "Madrigal": soprana Anna Mirescu, altista Sorina Popescu, tenorul și dirijorul Emanuel Pecingină și basul Sorin Georgescu.
    mai mult

    Anna Mirescu

    Absolventă a secției de canto a UNMB la clasa prof. Georgeta Stoleriu, soprana Anna Mirescu este laureată a mai multor concursuri naționale și internaționale. Apărând pe scena de concert încă din perioada studenției, Anna Mirescu debutează în anul 2005 în rolul Reginei nopții din opera "Flautul fermecat" de W. A. Mozart. mai mult

    Sorina Popescu

    Altista Sorina Popescu s-a născut în anul 1980 la Slobozia. După absolvirea secției de Pedagogie Muzicală a UNMB, a fost membră a Corului Național de Cameră "Madrigal" (1999-2013), între anii 2004-2006 îndeplinind și funcțiile de secretar muzical, respectiv director artistic al acestui ansamblu. În prezent, Sorina Popescu este colaborator al Corului Filarmonicii "George Enescu" din București. mai mult

    Emanuel Pecingină

    Născut la Timișoara în anul 1964, Emanuel Pecingină este absolvent al UNMB, secția Pedagogie Muzicală (1990)și al masteratului de Stilistică dirijorală la clas prof. Marin Constantin (1999). Membru până în anul 2008, ca violoncelist, în numeroase orchestre și, până în prezent, ca tenor în diverse formații corale românești, printre care se numără și Corul Național de Cameră "Madrigal", Emanuel Pecingină activează din anul 2002 în cadrul acestui ansamblu vocal ca maestru corepetitor și dirijor. mai mult

    Sorin-Ionuț Georgescu

    Sorin Gerogescu s-a născut la Râmnicu Vâlcea în anul 1978. Este absolvent al secției de Pegagogie muzicală a UNMB. A colaborat cu Corul Euphonia (1994-1997), Corul Preludiu (1999-2001, 2008-2010), Corul Național de Cameră Madrigal (2001-2002), iar începând din anul 1998 este angajat al Corului Filarmonicii "George Enescu" din București. mai mult

    Cvintetul de suflători Bucharest Winds #9

    Gândită ca o platformă pentru instrumentiștii suflători și având ca obiectiv realizarea de proiecte care includ instrumente de suflat, Bucharest Winds s-a bucurat de la început de atenția unor instituții muzicale importante: Filarmonica din Chișinău, Orchestra Națională Radio din București, Orchestra de cameră Radio, Filarmonica din Pitești, Orchestra de cameră din Focșani, Centrul Național de Artă "Tinerimea Română", Fundația "Clasic e fantastic", UCMR, Muzeul Național "George Enescu". Fiind conceput cu scopul declarat de promovare a muzicii pentru instrumente de suflat, Bucharest Winds urmărește diversificarea combinațiilor instrumentale pentru a cuprinde astfel majoritatea genurilor și speciilor camerale care se adresează instrumentelor de suflat. La acestă ediție (2017) a Festivalului "Țintea Muzicală", cvintetul este alcătuit din: Gabriela Petecilă - flaut, Valentin Ghita - oboi, Ștefan Voinic - clarinet, Zoltan Karpatti - fagot și Sorin Lupașcu - corn.
    mai mult

    Eugen Dumitrescu #4

    Pianistul Eugen Dumitrescu este licențiat al UNMB, clasa prof. Vlad Dimulescu. În anul 2012 a obținut titlul de doctor în muzică al UNMB. A fost bursier al Masterclass-ului de la Stuttgart 2001 și Kitzingen 2004. Este fondator al Atelierului de muzică și creativitate "Mozartino" din București.
    mai mult

    Duo Ovocutters #8

    Sonja Leipold și Christoph Hofer, ambii interesați de muzica contemporană în toate aspectele ei, au început să fi eactivi în diferite ansambluri sau proiecte interdisciplinare în anul 2006. Anul 2007 i-a adus acordeonistului Christoph Hofer Bursa Landului Carintia pentru programul inițiat și condus de el, numit "Accordion Plus", program care a avut ca scop extinderea repertoriului pentru acordeon către creația actuală. Era exact momentul când Sonja Leipold, de asemeni din Carintia, explora fascinanta lume sonoră a clavecinului contemporan, astfel că ideea de a combina acordeonul cu clavecinul s-a născut cu ușurință. De atunci, cei doi muzicieni colaborează întru-un duo mai puțin obișnuit, încurajând compozitori de pe întregul continent european să scrie lucrări pe care ei le interpretează cu profesionalism și dăruire atât în Austria, cât și în afara granițelor țării natale.
    mai mult

    Duo Noëmi Schindler - Christophe Roy #6

    Violonista Noëmi Schindler și violoncelistul Christophe Roy formează un duo din anul 1995. Dedicat muzicii noi, duo-ul a interpretat de-a lungul anilor mai mult de o sută de lucrări în primă audiție, efectuând turnee în întreaga lume. Înregistrările realizate de Noëmi Schindler și Christophe Roy au fost distinse cu premii și întâmpinate în unanimitate de aprecieri din partea criticii de specialitate.
    mai mult

    Duo Sjöblom-Kandić #4

    Marija Kandić și Terhi Sjöblom s-au născut în locuri depărtate ale continentului european și s-au întâlnit în mijlocul lui, la Weimar, în Germania, în anul 2006. Începând cu anul 2007, de câte ori distanța și programul le permit, cele două muziciene cântă împreună în ansamblul de două acordeoane. O primă încununare a activității lor o constituie premiul I obținut la cea de a 47-a ediție a concursului internațional de acordeon de la Klingenthal, Germania, 2010.
    mai mult

    Iulia Goiană #13

    Iulia Goiană a început studiul viorii la vârsta de șase ani sub îndrumarea doamnei profesor Elisabeta Tomescu Ciomu, continuându-și formarea muzicală la clasa profesorilor Marius Lăcraru, Radu Popescu și Magdalena Ursu. A obținut o dublă licență, în specialitățile vioară (2016) și violă (2017), la Facultatea de Muzică și Teatru din Rostock, sub îndrumarea profesorilor Liviu Câșleanu, respectiv Felix Schwartz. Și-a continuat studiile de master la Universitatea de Arte din Berlin, unde a absolvit în 2019 la clasa de violă a profesorului Yuta Nishiyama. A participat la numeroase cursuri de măiestrie în România, Germania și in Anglia, Din anul 2017 a fost colaboratoare la Orchestra Națională Radio, din 2019, angajată a Orchestrei de Cameră Radio, iar din 2020 este membră a Filamonicii George Enescu, București. Iulia Goiană cântă pe o violă construită de Silvian Rusu în anul 2018.
    mai mult

    Igor Gross #9

    Igor Gross și-a început activitatea concertistică în domeniul muzicii clasice încă din timpul studiului la Universitatea de Muzică din Viena, colaborând cu importante orchestre, precum "Wiener Philharmoniker", "Wiener Staatsopernorchester", "Radio Sinfonie Orchester Wien", "Tonkünstler Niederösterreich". Pe parcurs, Igor Gross s-a apropiat din ce în ce mai mult de muzica nouă și de cea electronică, dar și de improvizație. A colaborat și colaborează în mod constant cu formații de muzică contemporană, dintre care amintim "Klangforum Wien", "Phace", "20. Jahrhundert", "Platypus" și este membru fondator al ansamblului "Black Page Orchestra". Igor Gross este și compozitor. Prin folosirea mediului electronic în lucrările sale, el urmărește o modelare originală a timbrului instrumentelor de percuție, în special cel al vibrafonului.
    mai mult

    Cristina Ionescu #4

    Cristina Ionescu este profesoară de pian și corepetitoare la liceul de Artă "Carmen Sylva" din Ploiești și masterand al UNMB la clasa prof. Sandu Sandrin. Susține recitaluri pe scenele UNMB și ale Filarmonicii din Ploiești. A obținut numeroase premii la concursuri și olimpiade naționale alături de elevii pe care i-a acompaniat.
    mai mult

    Liis Joamets #1, #2

    Stabilită în Finlanda, violonista Liis Joamets a absolvit Academia de Muzică "Sibelius din Helsinki".
    mai mult

    Marija Kandić #4

    Născută la Uzice, Serbia, Marija Kandić și-a început educația muzicală la Uzice și Belgrad. A continuat studiile de acordeon clasic în Germania, la Hochschule für Musik Franz Liszt din Weimar, clasa prof. Ivan Koval, apoi la Hochschule für Musik Würzburg cu prof. Stefan Hussong, unde a absolvit cursurile de master. Marija Kandić are în repertoriul său foarte multe lucrări de muzică de cameră și este membră a ansamblului Marges și a orchestrei Polychrome.
    mai mult

    Daniel Kientzy #3

    Daniel Kientzy cântă în mod regulat la toate cele șapte saxofoane, de la sopranino la contrabas. Colaborează de peste 30 de ani cu compoziori români de seamă. Este doctor în muzicologie la Universitate Paris VIII și Doctor Honoris Causa al UNMB. A publicat tratatele "The Multiphonics" (marele premiu SACEM 1982), "L'art du saxophone" (1993) și monumentala lucrare intitulată "Saxologie" (1990). A interpretat în primă audiție mai mult de 400 de lucrări și a realizat peste 80 de discuri la renumite case de discuri din Europa, Ameria, Australia și Asia.
    mai mult

    Joanna Lewis #11

    Joanna Lewis s-a născut în anul 1963 la Adelaide, Australia. A studiat vioara, violoncelul și compoziția la Adelaide și vioara cu Spiros Rantos la Queensland. În anul 1985 a primit bursa Carl Ludwig Pinschof pentru a studia la Viena, la Universitatea de muzică și artă dramatică, unde i-a avut profesori pe Wolfgang Schneiderhan, Gerhard Hetzel și Günter Pichler. Joanna Lewis a concertat ca solistă și interpretă de muzică de cameră alături de Lisa Moore, Dave Liebman, Wayne Horvitz, Cvartetul Koehne, al cărei întemeietoare este, Orchestra simfonică Radio din Viena, Ansamblul 20th Century, Kontrapunkte, Klangforum Wien, Vienna Art Orchestra, Vienna Concert-Verein, Vienna Symphony, Cvartetul Otto Lechner, Max Nagl quintet, Australian World Orchestra.
    mai mult

    Sorin Lupașcu #9, #11

    S-a născut la Rupea, județul Brașov. A urmat cursurile Universității Naționale de Muzică București, absolvind în anul 1993. A activat ca și cornist în Orchestra Națională Radio între anii 1991-1998, fiind și membru al cvintetului de suflători „Concordia”. Din anul 1998 este membru al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din București. Este membru fondator al ansamblurilor „Profil Sinfonieta”, „Romanian Brass Ensemble”, „Bucharest Winds”. A participat la turnee și înregistrări în Anglia, Italia, Cipru, Germania, Japonia, China, colaborând cu prestigioși dirijori și soliști, precum Placido Domingo, Mstislav Rostropovich, Rudolf Buchbinder, Angela Gheorghiu, Maxim Vengerov, Andrei Ioniță.
    mai mult

    Adriana Maier #10

    Adriana Maier s-a născut în anul 1973 în Constanţa. A studiat pianul la Liceul de muzică "George Enescu" din Bucureşti cu Mircea Costache, iar la Academia de Muzică din Bucureşti cu doi reprezentanţi de marcă ai pianisticii româneşti: Aurora Ienei şi Dan Grigore. Deţine titlul de Doctor în Muzică din anul 2007. Adriana Maier este laureată a mai multe concursuri de interpretare și a participat la importante festivaluri internaționale, precum Festivalul „George Enescu”, „Culturescapes” - Elvetia, „Laboratory of Contemporany Music” - Polonia, „Toamna varşoviana”, Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi - București. A susținut numeroase recitaluri în ţară şi în străinătate (Grecia, Germania, Franta, Olanda, Iugoslavia, Elvetia). Este membră în ansamblul Profil. Adriana Maier desfăşoară o bogată activitate concertistică, atât cu repertoriu de concert cât şi cu un larg repertoriu cameral, abordând lucrări din toate genurile. În prezent este conferenţiar universitar la disciplina muzică de cameră din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.
    mai mult

    Ariadna Mihai #7, #8, #9

    Născută la Sighișoara în anul 1983, Alexandra-Ariadna Mihai este o soprană de coloratură. Activează ca solistă de operă și profesoară de canto în București. În anul 2008 a obținut masteratul la Universitatea Națională de Muzică București la clasa doamnei profesor Silvia Voinea. Ariadna Mihai a colaborat și colaborează în mod constant cu două importante festivaluri de muzică nouă din România - festivalul Meridian și Săptămâna Internațională a Muzicii Noi – București, realizând totodată și producții de operă în afara granițelor țării, la Geneva (Opéra-Studio de Genève) și Paris. Este prezentă pe marile scene de concert și spectacol, precum Ateneul Român, Teatrul Național din București, Sala de concerte a Rodiodifuziunii Române.
    mai mult

    Mihaela Mitrofan #10

    Mihaela Mitrofan este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național de Muzică "George Enescu". A început studiul viorii la vârsta de 5 ani și jumătate cu profesoara Olivia Papa, din a cărei clasă de vioară face parte și în prezent. A participat la numeroase competiții de muzică naționale și internaționale, cele mai recente fiind Olimpiada de muzică 2018 și Concursul internațional „Modest Iftinchi”, la ambele obținând premiul I. "A cânta la vioară este bucuria mea și îmi doresc ca acest lucru să fie tot mai mult un izvor care să aducă viață prin muzică în multe locuri".
    mai mult

    Roxana Moișanu #5

    Roxana Moișanu a absolvit UNMB la clasa prof. Ion Ivan Roncea. Laureată a multor concursuri naționale, Roxana Moișanu a fost invitată să cânte la două ediții ale Congresului Mondial de harpă, a fost distinsă cu Premiul de Excelență al UICEM și a participat la înregistrarea coloanei sonore a filmului "Youth Without Youth" realizat de Francis Ford Coppola. În prezent este șefă de partidă în orchestra Operei de Stat București.
    mai mult

    Vivian Neff #10

    Născută în anul 1997, Vivian Neff a început studiul clarinetului la vârsta de 8 ani. Din anul 2015 este studenta profesorilor Harri Mäki și Kari Kriikku la Academia de muzică Sibelius din Helsinki. A participat la diferite cursuri de măiestrie conduse de Sabine Meyer, Yehuda Gilad și Charles Neidich. În anul 2015 Vivian Neff a fost distinsă cu premiul al III-lea la Concursul "Jugend musiziert" din Germania. Tânăra clarinetistă cântă în mod regulat cu orchestrele de tineret din Finlanda, precum "Helsinki Sinfonietta" și "Sibelius Academy Symphony Orchestra", dar a fost acceptată și ca membru în ansamblul "Internationale Jugend Orchesterakademie".
    mai mult

    Emanuel Pecingină #5, #6

    Născut la Timișoara în anul 1964, Emanuel Pecingină este absolvent al UNMB, secția Pedagogie Muzicală (1990)și al masteratului de Stilistică dirijorală la clas prof. Marin Constantin (1999). Membru până în anul 2008, ca violoncelist, în numeroase orchestre și, până în prezent, ca tenor în diverse formații corale românești, printre care se numără și Corul Național de Cameră "Madrigal", Emanuel Pecingină activează din anul 2002 în cadrul acestui ansamblu vocal ca maestru corepetitor și dirijor.
    mai mult

    Mihail Petre #8

    Mihail Petre, născut în anul 1998, a început studiul chitarei cu prof. Răzvan Grigorescu, din clasa a IX-a fiind elev al Colegiului Națiional de Arte "Dinu Lipatti" la clasa prof. Costin Soare. A câștigat de-a lungul timpului peste 30 de premii naționale și internaționale. În anul 2015 a ocupat primul loc la Olimpiada Națională de Muzică și la Festivalul Internațional "Terra Siculorum" și a fost distins cu premiile II, respectiv III la Festivalurile Internaționale "Transilvania" (Cluj-Napoca) și Turnu Severin. Mihail Petre este prezent pe scenele importante din România: Ateneul Roman, Muzeul Național "George Enescu", Palatul Suțu, Muzeul "Paul Constantinescu" din Ploiesti.
    mai mult

    Cornelia Petroiu #3

    Cornelia Petroiu a studiat viola la Conservatorul de Muzică din București, perfecționându-se ulterior în Statele Unite ale Americii. Membră a orchestrei Filarmonicii din București, Cornelia Petroiu susține totodată și o intensă activitate solistică, sau alături de ansambluri camerale specializate în muzica contemporană.
    mai mult

    Eugen-Bogdan Popa #13

    Violoncelistul Eugen-Bogdan Popa s-a născut la Iași în anul 1980. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB) la clasa profesorului Tiberiu Ungureanu. Din anul 2010 este Doctor în Muzică. În perioada 2011 - 2018 a fost cadru didactic asociat la catedra de violoncel a UNMB. Din anul 2001 este membru al Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” din București. A realizat înregistrări pe CD, imprimări la Radio România Muzical, a participat la emisiuni de radio și de televiziune. Începând cu anul 2015 este prezent și la colocvii naționale de muzicologie la Botoșani și Iași. A fost membru al Trio-ului ClavioArte, al formațiilor Gli Studiosi di Sebastiano, PROFIL, PROPULS și a colaborat cu majoritatea orchestrelor simfonice bucureștene. În prezent susține activitate concertistică împreună cu soția sa, pianista Anamaria Biaciu-Popa. Este membru al ansamblului de muzică contemporană SonoMania, al ansamblului Traffic Strings și participă constant la diverse proiecte muzicale.
    mai mult

    Maria Magdalena Probst #1, #2, #3, #5, #6, #8

    Născută la Viena în anul 1994 și absolventă a Liceului cu profil de muzică din acest oraș, Maria Magdalena Probst a studiat violoncelul cu Vladimir Malinovski la Școala de muzică din Klosterneuburg, apoi cu profesorii Othmar Müller și Jozef Podhoransky la conservatorul Joseph Haydn din Eisenstadt, respectiv Academia de Arte din Bratislava, unde a obținut licența. Aprofundarea repertoriului solistic a fost întregită de o intensă activitate pe tărâmul muzicii de cameră, dar și ca membru al diverselor orchestre de tineret precum JSO Niederösterreich, Winer Jeunesse Orchester și ISO. În anul 2013 a beneficiat de Bursa Erasmus - programul intensiv al Conservatorului Boulogne - Billancourt. Simultan cu studiul muzicii, Maria Magdalena Probst a parcurs programul de Bachelor al departamentului de Anglistică și Americanistică al Universității din Viena, încheindu-și traseul în acestă direcție prin absolvirea master-ului în literatură engleză la Goldsmith, University of London.

    Otto Probst #1, #3, #5, #7, #8, #9, #10, #11

    Născut la Viena în anul 1952, pianistul Otto Probst a absolvit deopotrivă facultatea de matematică și Conservatorul din Viena, avându-i ca mentori pe Dianko Iliew, Horst Leichtfried și Stanislaus Neuhaus. Este profesor de pian Konservatorium Wien Privatuniversităt. Otto Probst susține o bogată activitate concertistică atât ca membru al diverselor ansambluri și orchestre precum ansamblul XX.Jahrhundert, ansamblul Kontrapunkte, Wiener Symphoniker, Niederösterreichisches Tonkünslterorchester, cât și ca partener de muzică de cameră.
    mai mult

    Cristina Radu #1, #2, #3, #5, #8

    Cristina Radu este solistă a Operei din Brașov și desfășoară o bogată activitate concertistică, atât în țară, cât și peste hotare, fiin deoporivă atrasă de scena teatrului liric, cât și de genul cameral și vocal-simfonic. Desemnată "Soprana anului 2009", Cristina Radu este laureată a competițiilor de canto "Mihail Jora" și "Verviers International Singing Competition". Colaborează în mod constant cu dirijorii Christian Badea, Silvio Wyller, Vlad Conta, cu violoncelista Laura Buruiană și cu organistul Steffan Schlandt.
    mai mult

    Corina Răducanu #4

    Pianista Corina Răducanu este absolventă a Liceului de Muzică George Enescu la clasa prof. Gabriela Stepan și a UNMB - FIM, la clasa prof. Vlad Dimulescu. În anul 2011 a obținut titlul de doctor în muzică al UNMB. Este laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale (Bulgaria, Grecia, Spania, Italia, România). A beneficiat de o bursă la "7th Hamamatsu International Piano Academy" Japonia 2002. Este profesor de pian la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București.
    mai mult

    Eberhard Reiter #7

    Eberhard Reiter s-a născut în anul 1984 în Oberösterreich (Austria superioară). A sutdiat la Universitatea "Anton Bruckner" din Linz cu profesorul Peter Rohrsdorfer (Saxofon) și cu profesorul Gerald Kraxberger (Clarinet). A participat la cursurile de măiestrie ale unor importanți muzicieni, precum Arno Bornkamp, Oto Vrhovnik, Petra Stump și Heinz Peter Lindshalm, Howard Klug, Jean- Yves Fourmeau, Daniel Schnyder, Milan Turkovic, Ralph Manno, Otis Murphy. Câteva din formațiile importante în care cântă Eberhard Reiter sunt Ansamblul "Max Brand", "Vienna Saxophonic Orchestra", trioul "KORA", cvartetele de saxofoane "PRO Sax" și "4saxess". Din anul 2008 Eberhard Reiter predă saxofonul și clarinetul la mai multe școli de muzică din Oberösterreich.
    more

    Clemens Rofner #7

    Clemens Rofner este un basist originar din Tirol- Austria. El a studiat atât basul electric, cât și contrabasul la Innsbruck și Linz. A făcut parte din diverse formații precum "HI5", "Tyrolean Jazz Orchestra", "Manu Delago Handmade" și a cântat alături de Christian Wegscheider, Florian Bramböck, participând la importante festivaluri de jazz: Alto Adige, Tuscia in Jazz, Waves Bratislava, Europafest Bukarest. Clemens Rofner a fost distins cu premii internaționale, dintre care demne de amintit sunt "Jimmy Woode European Jazz Award" și Premiul cel mare la concursul "Bucharest International Jazz Competition".
    more

    Christophe Roy #6

    Fondator al ansamblului Aleph (1983), Christophe Roy a studiat violoncelul cu Paul Boufil, Pierre Penassou și Maurice Gendron, precum și cu compozitorul Dan Lustgarten. În anul 1994 el a fost distins cu premiul special al Concursului internațional Gaudeamus de la Rotterdam. Christophe Roy a colaborat atât ca solist, cât și ca interpret de muzică de cameră cu Ansamblul Intercontemporain, Ansamblul Modern și Newt Hinton Ensemble.
    Violoncelistul francez este profesor la "École nationale de musique d’Evry", instituție în cadrul căreia el a fondat în anul 2002 "Centrul de practică al violoncelului contemporan". În acest cadru, Christophe Roy a realizat în anul 2006 un prim CD cu piese pentru ansamblu de violoncele, ansamblu care în anul 2007 a devenit ansamblul "Nomos". În prezent "Nomos" desfășoară o intensă activitate de interpretare a muzicii contemporane.
    mai mult

    Noëmi Schindler #6

    Noëmi Schindler este născută la Zurich. Studiul viorii a adus-o la Paris, Lausanne și Winterthur, avându-i ca profesori pe Ami Flammer, Pierre Amoyal et Aïda Stucki-Piraccini, cea din urmă având o influență hotărâtoare asupra carierei instrumentistei. Dintre distincțiile și premiile primite de Noëmi Schindler, amintim Premiul de virtuozitate al Conservatorului din Lausanne (1993), Premiul I UBS și premiul obținut la Zollikon în anul 1996.
    Numeroși compozitori contemporani i-au dedicat lucrări violonistei. Unul dintre aceștia este Bernard Cavanna, cu al cărui "Concert pentru vioară" Noëmi Schindler a obținut premiul "Victoires de la musique" (2000) și premiul Unesco.
    Noëmi Schindler predă vioara la "École Nationale de musique de Gennevilliers"; ea cântă pe un instrument de excepție, semnat Joannes Baptista Guadagnini de Milan.
    mai mult

    Sextetul vocal Bcurești #5

    Condus de dirijorul Emanuel Pecingină, Sextetul vocal "București" este alcătuit din
    Anna Mirescu - soprană, Ana - Maria Szekely - soprană, Teodora - Maria Jarowsky - mezzosoprană,
    Florian Costea - tenor, Emanuel Pecingină - tenor și Radu Isăcescu - bariton.

    Absolventă a secției de canto a UNMB la clasa prof. Georgeta Stoleriu, soprana Anna Mirescu este laureată a mai multor concursuri naționale și internaționale. Apărând pe scena de concert încă din perioada studenției, Anna Mirescu debutează în anul 2005 în rolul Reginei nopții.
    În prezent este membră a Corului Național de Cameră "Madrigal".

    Laureată a mai multor concursuri naționale și internaționale de canto, soprana Ana - Maria Szekely
    este membră a Corului Național de Cameră "Madrigal" din anul 2012. Totodată, ea susține o
    bogată activitate solistică, apărând în diverse recitaluri pe scenele din București și din țară.

    Mezzosoprana Teodora - Maria Jarowsky este membră a Corului Național de Cameră "Madrigal".
    Distinsă cu nenumărate premii la concursurile naționale de canto, ea este prezentă ca solistă pe scena Teatrului "Nae Leonard" din Galați și colaborează cu Filarmonica bucureșteană.

    Licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă din București și al UNMB secția dirijat orchestră la clasa
    prof. Horia Andreescu, tenorul și compozitorul de muzică religioasă Florian Costea este membru al
    Corului Național de Cameră "Madrigal" din anul 2005, iar începând cu anul 2007 și dirijor al acestui ansamblu în diferite concerte.

    Născut la Timișoara în anul 1964, Emanuel Pecingină este absolvent al UNMB, secția Pedagogie Muzicală (1990) și al masteratului de Stilistică dirijorală la clas prof. Marin Constantin (1999). Membru până în anul 2008, ca violoncelist, în numeroase orchestre și, până în prezent, ca tenor în diverse formații corale românești, printre care se numără și Corul Național de Cameră "Madrigal", Emanuel Pecingină activează din anul 2002 în cadrul acestui ansamblu vocal ca maestru corepetitor și dirijor.

    Absolvent al secției de canto al UNMB la clasele profesorilor Ionel Voineag și Silvia Voinea,
    baritonul Radu Isăcescu este prezent pe scena Operei Române și colaborator al Filarmonicii din București. Din anul 2007 este solist al Corului Național de Cameră "Madrigal".
    mai mult

    Terhi Sjöblom #4

    Născută în Tuusula, Finlanda, Terhi Sjöblom cântă la acordeon de la vârsta de nouă ani. După terminarea liceului, a continuat studiul acordeonului la Academia Sibelius din Helsinki, la clasa prof. Matti Rantanen. Terhi Sjöblom a beneficiat de o bursă de studii la Hochschule für Musik "Franz Liszt" din Weimar (2006-2007), la clasa prof. Ivan Koval și a absolvit cursurile de master la Helsinki în anul 2010.
    mai mult

    Costin Soare #8

    Născut în România în 1978, Costin Soare este unul dintre cei mai activi si mai implicaţi muzicieni-chitarişti ai generaţiei sale. A susţinut recitaluri solo şi camerale în ţară, cât şi în străinătate. Este preşedintele Asociaţiei Culturale Kitharalogos și organizatorul Festivalului Internațional „Serile de chitară” din Bucureşti. Costin Soare îmbină prezența pe scenele de concert cu activitatea didactică, fiind profesor la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” şi profesor asociat la Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti. El este membru permanent în două formații camerale alături de doi muzicieni de marcă: mezzosoprana Claudia Codreanu și flautistul Ion Bogdan Ștefănescu. În iunie 2014, Costin Soare a lansat un CD cu lucrări imprimate în premieră în România, disc intitulat „Nocturne și dansuri” și conținând lucrări de Bach, Takemitsu și Britten.
    mai mult

    Raluca Stratulat #11, #13

    Violonista Raluca Stratulat participă în mod constant la festivalurile de muzică clasică și contemporană din România și din străinătate ca solistă și ca membră a diverse ansambluri camerale. A concertat sub bagheta dirijorilor Jin Wang, Jozsef Horvath, Horia Andreescu, Adrian Morar, Valentin Doni, Cristian Lupeș. A realizat numeroase prime audiții de muzică contemporană cu lucrări aparținând compozitorilor români și străini și a sustinut concerte și recitaluri în România, Olanda, Finlanda, Grecia, Austria, Germania, Ungaria, Belgia, Italia, Turcia, Marea Britanie și S.U.A. În prezent este asistent universitar la Universitatea Națională de Muzică București - secția vioară și profesor de muzică de cameră la Colegiul Național de Muzică “George Enescu” București.
    mai mult

    Mladen Spasinovici #5

    Mladen Spasinovici este absolvent al UNMB la clasa prof. Aurel Niculescu. Este laureat a numeroase concursuri naționale la secțiunea violoncel și muzică de cameră, printre care concursul "Mihail Jora" din București. Compune și orchestrează lucrări camerale sau orchestrale pentru diverse ansambluri de profil din țară. A colaborat cu maestrul Johnny Răducanu, cu regizorii Radu Mihăileanu și Dan Pița. În prezent este șef de partidă în orchestra Operei de Stat București.
    mai mult

    Simon Springer #7

    Simon Springer s-a născut la Innsbruck (Austria) în anul 1991 într-o familie de actori. Interesul său pentru percuție s-a manifestat de la o vârstă fragedă. Studiul propriu-zis l-a început la șapte ani, la Școala de muzică din orașul natal, cu profesorul Peter Penz. În perioada 2009 - 2012 Simon Springer a studiat percuție jazz la Conservatorul Landului Tirol cu profesorul Georg Tausch. Din octombrie 2012 s-a mutat la Viena urmând cursurile Universității particulare MUK, la clasa profesorului Walter Grassmann. În ultimii șase ani, Simon Springer a fost prezent în numeroase concerte de jazz, rock, pop, operetă, dar și de muzică clasică. A făcut înregistrări pentru televiziune, a realizat câteva CD-uri. Turneele sale internaționale includ atât țări europene (Germania, Elveția, Italia, Franța, Slovenia), cât și state din Orientul Mijlociu (Qatar).
    more

    Trio Alto #3

    Înființat în anul 2006 la inițiativa lui Daniel Kientzy, Trio Alto propune o formulă intrumentală ce reunește o violistă - Cornelia Petroiu, un pianist - Mihail Vîrtosu și un saxofonist - Daniel Kientzy. Modul de abordare al acestui ansamblu este debarasat de ticuri prestabilite și este ghidat de o profundă concepție interpretativă. Repertoriul Trio-ului Alto constă din lucrări contemporane atât românești, cât și străine.
    mai mult

    Irina Ungureanu #5

    Născută în anul 1984 la București, soprana Irina Ungureanu este absolventă a clasei de canto Jane și David Thorner-Mengedoht a Conservatorului din Zürich. Prezentă, printre altele, la festivalul de Jazz de la Montreux 2002, la World Music Days - Luxembourg 2002, Irina Ungureanu colaborează cu artiști de prestigiu ai scenei vocale contemporane. Interesată de muzica veche, de lied și oratoriu, preocupările ei includ deopotrivă folclorul muzical românesc și improvizația.
    mai mult

    Mihail Vîrtosu #3

    Compozitor și pianist, Mihail Vîrtosu s-a format la Conservatorul de Muzică din București. A compus muzică de cameră, corală, simfonică și pentru spectacole de teatru. Ca interpret a colaborat cu numeroși artiști români și străini, cu care a realizat înregistrări de radio, TV și disc.
    mai mult